Skala äpplen och rabarer. Skär frukten i bitar.
Smörj en liten långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör samman till en smidig det. Rör inte för länge!
Tryck ut degen i långpannan. Täck degen med fruktbitar.
Bllanda mjöl med kanel, socker och vaniljsocker till strösslet. Blanda ned smör och vispa samman till ett strössel, helst med elvisp. Strö ut strösslet över frukten.
Grädda i ca 45 minuter.
Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Tips: Kakan går att göra med enbart äpplen eller rabarber. Om man använder enbart rabarber, strö över 1 msk potatismjöl och 2 msk extra socker över frukten innan strösslet strös över.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor