Skala rödbetorna och låt dom koka tills de blivit ordentligt mjuka. Låt svalna.
Skär rödbetorna i mindre bitar. Använd en stavmixer och gör en puré av betorna och tillsammans med oljan.
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
Vispa ägg, socker och vaniljpastan till ett fluffigt skum.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao tillsammans i en separat bunke.
Blanda ihop rödbetspurén och den smälta chokladen.Vänd i äggskummet och sen mjölblandningen.
Häll över smeten i en bakplåt (ca 24x34cm) klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 180grader i ca 20 minuter.
Låt svalna.
Vispa ihop påsens innehåll tillsammans med cream cheese och det rumstempererade smöret. Vispa med elvisp i 4 minuter.
När kakan svalnat kan du bre ut ett lager frosting över kaka.
Dekorera, skär i små bitar och servera.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor