Mixa samman hasselnötterna som du rostat (utan skal), med övriga ingredienser till en slät konsistens i en mixer/matberedare. Förvara i kyl. Denna sats ger en liten burk, ca 2 dl. I dessa tryfflar behöver du ca 1 dl, så sen har du 1 ljuvlig dl kvar att njuta av till annat bakverk, eller på din morgongröt.
Koka upp grädde i en kastrull och ta bort från plattan. Tillsätt bitar av choklad och rör till en slät smet. Tillsätt därefter resterande ingredienser förutom chokladcrèmen. Låt tryffelmassan stå kallt tills den blir hård.
Låt gärna chokladcrèmen stå i frysen ett tag, så att den blir hård och därmed blir lättare att arbeta med. Ta en bit tryffel i handen och platta ut den något. Fördela en mindre klick (ca 1 tsk) av nötcrèmen ovanpå. För upp kanterna på tryffeln runt chokladcrèmen så att den täcks helt. Rulla i kakao eller sötning i florformat. Tvätta gärna händerna mellan varje tryffel för en lättare hantering, finare tryfflar och mindre kladd. Förvara tryfflarna i kylskåp.
Liknande recept
Godis
Godis