Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält choklad i mikro eller över vattenbad.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa väl.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
Tillsätt den smälta chokladen och de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll smeten i den smorda formen och grädda kakan i botten av ugnen i 35-40 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna.
Värm marmeladen i mikro eller i en kastrull så den blir tunnflytande.
Dela bottnen i två och bred ut hälften av marmeladen på den ena bottnen. Lägg andra bottnen ovanpå och bred resterande marmelad över kakan. Låt svalna i kylen.
Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred chokladen över tårtan och låt chokladen stelna. Servera med en klick vispad grädde.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser