Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffran och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält, för hand eller med bakmaskin. Låt jäsa ca 40 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till en av fyllningarna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka. Bred fyllningen över degen och vik den tredubbelt. Forma en jämn krans. Klipp jack i degen som läggs omväxlande till mitten, till höger och till vänster.
Låt kransen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla den med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar