Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme.
Rör socker och olja samman med en handvisp. Vispa därefter ned äggen.
Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en skål. Tillsätt äggblandningen och de rivna morötterna. Rör samman till en jämn smet.
Häll smeten i en smord springform (ø 20 cm) med bakpapper i botten.
Grädda kakan näst längst ned i ugnen i ca. 50 minuter. Känn med en provsticka om kakan är färdigsgräddad. Stickan ska inte bli smetig.
Låt kakan svalna och förbered frostingen.
Häll innehållet i en förpackning Base for Buttercream i en skål och tillsätt rumsvarmt smör och kall färskost. Vispa först kort på låg hastighet och därefter på hög hastighet i 4 minuter, tills frostingen är ljus och luftig.
Lägg frostingen i en spritspåse med en rosenbladstyll (ca 16 mm). Spritsa små blad på den avsvalnade kakan. Starta i kanten och arbeta in mot mitten. Dekorera eventuellt mitten av kakan med en Golden and Shiny Pearl.
Sätt kakan i kylen innan servering.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor