Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör smör och socker mjukt och krämigt. Vispa äggen ett i taget och fortsätt vispa i minst 1 minut för varje ägg. Rör ner fläderblomssaft och mandelmjöl i äggblandningen. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och blanda det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda cupcakesen i ca 20 minuter.
Koka långsamt upp rabarber, vaniljsocker och socker. Koka tills rabarberna är mjuka och smaka av med citronarom. Gör ett hål i mitten av varje cupcake med en tesked och fyll med rabarberkompott.
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten medan du förbereder sockerblandningen. Häll vatten, socker och sirap i en kastrull och låt det långsamt koka upp under omrörning. Koka sockerblandningen på svag värme, till sockret har löst sig. Höj därefter värmen och koka till sockerblandingen når 130 grader. Det är viktigt att temperaturen når helt upp till 130 grader (max 140 grader), annars får inte toppingen den rätta konsistensen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i 1 msk vatten blandat med 2 tsk citronarom samt lite av sockerlagen. Häll ner det i en skål eller bunke och tillsätt resten av sockerlagen. Vispa blandningen på medelhastighet i 8-10 minuter, tills konsistensen är lite som tuggummi och påminner om maräng. Häll direkt smeten i en tyllpåse och spritsa små toppar på cupcakesen så att hålen täcks. Låt cupcakesen stå lite och bränn sedan av dem med en gasbrännare så att de blir gyllenbruna.
Cupcakesen håller sig fina 2-3 dagar, men vänta då med att bränna av toppingen till strax innan serveringen.
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes