Sätt ugnen på 170° C varmluft.
Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform ca ½-1 cm tjockt, bred även ut massan upp på kanterna.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ställ den till sidan. Blanda smör och florsocker i en skål till det är fint blandat. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa tills allt är väl blandat. Rör ner mjölet lite i taget och blanda väl. Häll långsamt ner den smälta chokladen och blanda noggrant. Vispa gärna kraftigt så att smeten blir luftig. Fördela sedan smeten jämt i springformen över kexbotten.
Blanda ost, socker och vaniljkorn och vispa det jämt och tjockt. Vispa ner äggen ett i sänder. Smeten ska nu vara jämn och krämig. Öka upp hastigheten på vispen något mot slutet så att blandningen blir lätt och luftig, men se till att inte vispa för länge. Bred sedan fyllningen ovanpå brownien.
Grädda kakan i 30-40 minuter. Kakan ska nu vara fast och gyllene i kanterna men mitten är fortfarande blek. Kyl kakan, täck den med plastfolie och sätt den i kylskåpet i ca 2 timmar.
Koka upp florsocker, hallon och citron hastigt och blanda därefter väl. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Vrid ut gelatinbladen och blanda i dem väl tillsamman med hallonen. Ställ hallonblandningen att svalna. Vispa sedan grädden och blanda ner den i hallonblandningen. Hallonmassan ska vara lätt avkyld men får inte ha stelnat när grädden vänds i. Låt hallonmoussen svalna helt tills den blivit tjock och bred sedan den på kakan medans kakan är i formen. Ställ sedan hela kakan i kylen, gärna över natten. Dekorera kakan med färska hallon och blåbär strax före servering. Ät och njut!
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes