Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt stå i 5 minuter.
Koka upp grädde, strösocker och vanilj.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladet.
Variant 1: pannacotta: Häll upp i 4-6 glas och förvara i kylen, minst 4 timmar.
Variant 2: mousse: Häll i en skål och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt stå i 5 minuter.
Gröp ut passionsfrukterna och häll över fruktsaften i en kastrull, sila bort kärnorna om de inte önskas.
Koka upp passionsfrukt, grädde och strösocker.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladet.
Variant 1: pannacotta: Häll passionsfrukspannacottan över vaniljpannacottan. Tänk på att vaniljpannacottan ska stelna ordentligt innan passionsfruktspannacottan hälls över, så att de inte blandas ihop.
Variant 2: mousse: Ta fram en ny skål och häll i passionsfruktspannacottan och låt stå kallt i minst 4 timmar.
När bägge pannacotta-smakerna stelnat – vispa upp dom var för sig till en mousse och spritsa ner de i 4-6 serveringsglas, en smak åt gången.
Vispa upp 3 dl vispgrädde och precis när grädden börjar tjockna, vispar du ner 1 förp. Cream Fix och 2 krm mald vaniljstång, Dr. Oetker Vanilla Twister. Vispa till en relativt fast, spritsbar konsistens.
Spritsa grädden över den kylda pannacottan, pudra över några drag med vanilj-twistern och toppa med silverkulor. Servera!
Liknande recept
Dessert
Dessert
Dessert