Smörj hjärtformar med smält smör. Blanda samman mjöl, potatismjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen och nyp ihop till en smidig deg. Låt degen ligga i kylen en stund.
Blanda samman alla ingredienser utom vanillinsockret till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vanillinsockret. Låt svalna.
Kavla ut degen ganska tjockt till en platta. Klä de smorda formarna med hälften av degen. Lägg en klick kräm på varje form och täck med ett lock av degen, kläm till degen väl runt kanterna.
Ställ formarna på en plåt. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma på plant underlag.
Sikta florsocker över bakelserna innan servering. Förvaras svalt.
Liknande recept
Småkakor
Småkakor
Småkakor