Lägg gelatinet i kallt vatten.
Koka upp 1 dl av vispgrädden i en kastrull tillsammans med vaniljstången, dela vaniljstången på längden och gröp ut alla frön och rör ner i grädden.
Tag av från värmen och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen från vattnet och rör ner dem i den varma grädden.
Vispa resten av grädden hårt en bunke.
Vispa upp ägg och strösocker pösigt i en annan bunke.
Vänd ner alla ingredienser i den vispade grädden, rör försiktigt tills allt blandats väl.
Fyll moussen i silikonformar och ställ i frysen och låt stelna under minst 4 timmar för att lätt få ur moussen ur formen.
Klä botten av en springform på ca 24cm med bakplåtspapper, eller använd en silikonform.
Smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Blanda samman tills all choklad har smält.
Vispa upp ägg och strösocker lätt i en bunke och rör ner chokladsmöret.
Rör sedan ner mjöl och bakpulver i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 15 minuter.
Låt svalna i kylen innan du tar ur den ur formen.
Stansa ur passande bottnar till bakelserna.
Ta ur moussen ut silikonformarna och lägg över de utstansade chokladbottnarna. Toppa moussebakelsen med Rose & Gold dekorationerna och extra vanilj med några drag från Vanilla Twister.
Liknande recept
Högtider