Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna, lägg i frön och stång i en kastrull med grädden.
Tillsätt även strösocker i grädden och koka upp.
Ta upp vaniljstången ur grädden.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Rör om tills gelatinbladen smält.
Låt svalna och häll sedan upp i silikonformar.
Låt stå i frysen över natten eller i minst 4 timmar för att lättare få ut pannacottan ur formen.
Tag ut pannacottan ur frysen och silikonformen ca 1 - 2 timmar innan servering och låt tina upp till en härligt krämig konsistens.
Skala och skär äpplen i små bitar och lägg i en skål, blanda äpplen med socker och kardemumma. Låt stå minst 1 timme i kyl innan servering för att äpplena ska hinna marineras i kardemumman och sockret.
Lägg upp äppelkompotten på tallriken tillsammans med pannacottan och dekorera med Rose & Gold och pudra över med lite extra vanilj med några drag från Vanilla Twister.
Liknande recept
Högtider
Högtider