Mixa valnötter och pumpafrön i en blender eller matberedare. Hacka dadlarna och häll ned dem i valnötsmixen. Mixa till en slät och jämn massa.
Klä springformen med bakplåtspapper, fördela nötblandningen jämnt över bottnen och upp mot kanterna och ställ att kallna i frysen ca 20 minuter.
Tvätta pumpan, torka den torr, skär i stora bitar och riv sedan pumpan med rivjärn. Häll apelsinjuice, cashewnötter och den rivna pumpan i en kastrull och låt koka upp. Reducera sedan på låg värme i ungefär 30 minuter. Rör om emellanåt.
Häll den apelsinblandningen i blender tillsammans med vaniljpasta, lönnsirap, kanel, salt och kokosolja. Mixa på högsta hastighet ca 1 minut. Häll fyllningen i formen över kakbotten och jämna ut. Placera kakan i frysen ca 2 timmar.
Skala apelsinen och ta bort det vita innerskalet helt. Segmentera apelsinklyftorna.Ta ut kakan ur frysen ca 20 minuter innan servering och dekorera med apelsinklyftor och pumpafrön.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes