Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.
Vispa bönspad strösocker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i bönvispet. Blanda om.
Smält margarinet och blanda i den växtbaserade mjölken. Tillsätt i smeten och
blanda till en jämn klumpfri smet.
Hacka nötterna grovt och blanda ned dem i smeten.
Klä en kvadratisk form (20x20 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Låt svalna.
Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en kräm. Låt svalna tills krämen är
spritsbar.
Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa den på kakan.
Tillsätt farinsocker och sirap i en stekpanna tillsammans med valnötterna och låt dem
steka ihop tills sockret smält samman med nötterna.
Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Strö över nötterna över kakan och avsluta med flingsalt.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor