Kör mandlarna i matberedare eller kraftig mixer till ett mjöl. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kokosmjölet sist. Om massan inte går ihop kan man tillsätta 1-2 tsk vatten. Klipp ur ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut dadelmassan i formen och ställ i kylskåp.
Blanda vegegel och citronsaft i en kastrull och vispa ordentligt. Tillsätt lönnsirap och den tjocka massan från en förpackning kokosmjölk, ca 250 g. Koka upp massan tills den tjocknar, ca 1-2 minuter. Tag kastrullen från värmen och tillsätt gul färg efter önskemål. Häll citronkrämen över botten och ställ kallt i 1-2 timmar tills den tjocknat.
Blanda hackade hasselnötter med koncentrerad grön färg. Tillsätt några droppar i taget till önskad färg uppnåtts. Låt torka några timmar innan du dekorerar kakan.
Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kyl.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser