Lägg cashewnötterna i blöt i kallt vatten 1-2 timmar.
Mixa valnötterna i en matberedare eller mixer. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kardemumma, vaniljstång och kokosmjöl och mixa samman till en jämn smet.
Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Täck sidorna med plastfolie. Tryck ned nötmassan i botten av formen och ställ in i kylskåp.
Vispa samman vegegel med kallt vatten och citronsaft. Koka upp massan tills den tjocknar (1-2 min). Häll av vattnet av cashewnötterna och kör dem i mixer tills de är finfördelade. Tillsätt vegegel och fortsätt blanda. Ha i resten av ingredienserna och mixa samman.
Häll moussen över nötbotten och bred ut till en slät smet. Ställ i kyl 2-3 timmar tills moussen har stelnat. Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kylskåp.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes