Lägg en burk kokosmjölk i kylen över natten. Klä en springform (20 cm) med bakpapper.
Lägg alla ingredienser till tårtbotten i matberedaren och blanda tills smeten/massan är jämn.
Häll smeten/massan i springformen och jämna till genom att trycka med en sked.
Ställ formen i kylen i ungefär en timme.
Ta ut kokosmjölken ur kylen och använd endast den stelnade delen.
Blanda hård kokosmjölk med sojayoghurt och tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda Vegegel och 2 dl kallt vatten i en kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ned 2 matskedar av yoghurtblandningen. Häll sedan ned vegelblandningen i yoghurtblandningen.
Häll fyllningen över botten och ställ tillbaka formen i kylen.
Skala rabarber och skär i 1 cm tjocka bitar.
Lägg rabarber, socker, citronsaft och vatten eller sirap i en kastrull och värm på medelvärme i cirka 10 minuter.
Blanda Vegegel och vatten i en annan kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar. Tillsätt först 1-2 matskedar rabarber i vegegelen och blanda sedan ned vegegelblandningen i rabarberkompotten.
Låt blandningen svalna och häll sedan över toppen av kakan.
Ställ kakan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
Lösgör den försiktigt från springformen innan servering.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser