Sätt ugnen på 180°C traditionell värme/160°C varmluft. Klä en fyrkantig form ( 20x20 cm) med bakplåtspapper. Blanda citronsaft med sojamjölk tills det börjar tjockna och ställ åt sidan.
Mät upp kokosolja och choklad i en värmetålig skål och ställ över ett varmt vattenbad. Rör tills allt är smält och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och socker i en stor bunke.
Rör ner den smälta chokladen i mjölblandningen och tillsätt sedan sojamjölken och vaniljaromen. Rör tills det precis går ihop.
Häll smeten i bakformen och jämna ut så att den täcker hela botten. Strö över den hackade chokladen och grädda i ugnen i 30-35 minuter. När den är klar ska smeten ha stannat i kanterna men vara aningens vobblig i mitten. Brownien kommer att sätta sig ytterligare när den svalnar. Låt brownien svalna i formen.
När brownien har svalnat helt kan du skära den i bitar. Hoppas det ska smaka!
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor