Börja med moussen.
Tillsätt strösocker i en kastrull.
Rör ut vegegel med citronsaft och första delen grädde och tillsätt i kastrullen med socker.
Droppa i gul gelfärg.
Koka upp under omrörning tills vätskan tjocknar, det behöver koka i ungefär 1 1/2 minut.
Ställ in kastrullen i kylskåpet och låt den svalna i ungefär 15 minuter.
Vispa den andra delen grädde fluffigt.
Vänd ned grädden i citronkrämen, blanda väl.
Låt citronmoussen stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
Häll upp i spritspåse med tyll.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned den i kikärtsvispet.
Smält margarinet och tillsätt den växtbaserade mjölken
Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt.
Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i 17-20 minuter.
Låt svalna
Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
Tillsätt vätskan och vaniljpastan under omrörning och fortsätt röra i kastrullen medan krämen kokar upp.
Dra av från plattan när vaniljkrämen tjocknat.
Låt svalna något.
Tryck hål i muffinsen.
Häll upp vaniljkrämen i en spritspåse eller flaska med pip och fyll muffinsen.
Spritsa citronmoussen på muffinsen
Förvara muffinsen i kylskåp
Liknande recept
Muffins och Cup Cakes
Muffins och Cup Cakes