Klä en tårtform eller pajform med löstagbar botten med bakplåtspapper. Mixa havrekexen till fina smulor. Rör ner det smälta smöret. Tryck ut blandningen på formens botten och kanter. Sätt i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de mjuknar. Mät upp tranbärsjuice och socker i en kastrull. Värm tranbärsjuicen så den nästan kokar och smält ner gelatinbladen. Låt svalna. Vispa den avsvalnade saften med elvisp till ett hårt fluffigt skum. Vispa grädde och vanilj och blanda ned tranbärsskummet. Fördela fyllningen över botten och ställ formen i kylen så att fyllningen sätter sig – ca 4 timmar.
Vispa grädden tillsammans med vanilj. Skeda eller spritsa grädden över tarten. Avsluta med maränger, strössel och tranbär.
Tips! Prova att göra kakan av annan juice (t.ex. svartvinbär eller lingon) det går också bra att göra den på glögg.
Liknande recept
Dessert
Dessert