COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Äppelkaka allt-i-ett

Äppelkaka, smulpaj och vaniljsås – i samma kaka! Saftigt, gott och inte svårt om man håller isär de olika momenten. Det här receptet får du inte missa!

omkring 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Äppelkaka allt-i-ett

Sockerkaka:

3 st ägg
2 ½ dl strösocker
100 g smält smör
¾ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk kardemumma
4 st äpplen normalstora normalstora
1 tsk kanel

Vaniljkräm:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

Smuldeg:

75 g smält smör
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Sockerkaka

Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Blanda äggsmeten med mjöl- och smör-blandningarna och rör ihop till en jämn smet.

2

Skala och skiva äpplen tunt.

3

Vaniljkräm

Häll mjölken i en skål och tillsätt vaniljkrämspulvret. Vispa en minut till en tjock kräm.

4

Smuldegen

Rör ihop smält smör med socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa.

5

Bred ut sockerkakssmeten i springformen. Skeda eller spritsa ut vaniljkrämen ovanpå. Fördela äpplen på vaniljkrämen. Pudra över kanel. Smula till sist ut smuldegen över kakan. Grädda i ca en timme i mitten av ugnen. Känn med sticka att kakan är klar.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten