Flag

Apelsinkaka med mandel

1 styck
Mellan
60 minuter
Recept på solgul mjuk kaka som dekoreras med tjock krämig glasyr.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

200 gsmör
200 gmandelmassa
2 dlsocker
4 stägg
1 dlvetemjöl
0,5 tskDr. Oetker Bikarbonat
1,5 dlmaizena (majsmjöl)
1 - 2 mskapelsinsaft
En nypaapelsinskal
Dekoration
4 mskapelsinsaft
mskcitronjuice
cirka 5 dlflorsocker
cirka 1 - 2 mskLove 4-mix

Visa produkter

1

Gör så här

Sätt ugnen på 195 grader (175 grader varmluft). Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret du smält och mandelmassan och rör om. Blanda mjöl, majsmjöl och bikarbonat. Vänd ned det i smeten tillsammans med riven och pressad apelsin.

2

Häll smeten i en smord springform, 22 cm i diameter.

3

Grädda kakan i 35-40 minuter, känn med sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.

4

Blanda citronsaft och apelsinsaft med florsocker. Tillsätt florsocker tills en tjock glasyr uppnås. Fördela glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med hjärtan.