COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Apfelstrudel

Recept på klassisk äppelkaka med smördeg från Tyskland och Österrike.

1 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Apfelstrudel

1 st smördeg
75 g Korinter
1 tsk Dr. Oetker Romarom
2 msk vatten
100 g smör
1 ½ dl ströbröd
1 kg syrliga äpplen
50 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
1 ½ dl socker
En nypa kanel
ca 1 st citroner saften av, om så önskas saften av, om så önskas

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Tina smördegen om den är fryst. Lägg degen på en mjölad handduk, kavla ut den och pensla med olja. Mjöla in händerna väl, för försiktigt in dem under degen och dra den varsamt utåt tills degen är mycket tunn. Skär bort de tjocka degkanterna och spara dem.

2

Blanda romarom och vatten och droppa över korinterna. Fräs ströbrödet i lite smör och strö det över degen. Skala äpplen, kärna ur dem och skiva tunt. Blanda äpplen med korinter, nötter, socker, kanel och citronsaft och fördela blandningen över degen.

3

Rulla ihop allt till en tjock rulle, vik in degändarna och tryck ihop dem. Dekorera ovansidan med degresterna (från utkavlingen) och stick små hål i rullen med en gaffel. Sätt ugnen på 180 grader. Smält resten av smöret. Lägg rullen på en smörad plåt, pensla den med smör och grädda 30-45 minuter i ugn; pensla då och då med smält smör.

4

Tag ut apfelstrudeln, skär den i smala portionsbitar. Pudra över florsocker och servera medan den fortfarande är varm med vaniljsås eller vispad grädde.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten