COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Bärig marängdröm

Recept på ljuvlig tårta med hallon- och vaniljfyllning och ett täcke av italiensk maräng.  

1 tårta

Lite träning krävs 140 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Bärig marängdröm

Tårtbottnar:

8 st ägg
4 dl socker
2 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk Dr. Oetker Bakpulver
1 st citron skalet från

Hallonfyllning:

300 g hallonmarmelad
250 g frysta hallon frysta

Vaniljfyllning:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk

Italiensk maräng: :

250 g socker
90 g vatten
¾ st citron saften från
25 g socker
150 g äggvita

Dekoration:

Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon
ca 3 - 5 msk Silver 4-mix (efter tycke och smak)
ca 1 - 3 dl frysta hallon (efter tycke och smak)
1 - 3 dl jordgubbe (efter tycke och smak)

Förberedelse

Förberedelse

1

Tårtbottnar:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Blanda gärna med visp eller gaffel så allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i ägg & sockerblandningen och rör till en jämn smet. Smörj och bröa två runda formar, diameter ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. När tårtbottnarna svalnat, skär båda i fyra lager var.

2

Hallonfyllning:

Låt de frysta hallonen ligga 30 minuter i rumstemperatur innan de blandas med marmeladen.

3

Vaniljfyllning:

Följ anvisningarna på förpackningen. Vispa påsens innehåll med mjölken och låt stelna något i kyl. Varva hallonfyllning och vaniljkräm på bottnarna.

4

Italiensk maräng:

Blanda 250 g socker och 90 g vatten i en kastrull och låt koka upp. När sockerlagen når 110°c, börja vispa resterande äggvita och socker på halvfart. När sockerlagen är 121°c tillsätt den till äggvita & sockervispet i mycket tunn stråle. Vispa kraftigt under tiden och i ca 7-8 minuter, tills det är en luftig, glansig och följsam marängsmet. Svep tårtan med marängen och garnera med färska och frystorkade bär och dekorationsströssel.