COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bilbanetårta

ca 20 portioner

omkring 20 portioner

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Bilbanetårta

:

250 g smör
4 msk kakao
3 ½ dl socker
4 st ägg
2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk

Glasyr och dekoration:

3 ½ dl florsocker
2 msk kakao
2 - 3 msk kokande vatten
50 g mjukt smör
2 dl florsocker
½ tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
1 - 2 msk mjölk
1 st Dekorationsglasyr Efter behov Efter behov
Efter behov godisbilar

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa 2 springformar, 22 cm i diameter.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta och tillsätt kakao. Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggmassan. Tillsätt kakaosmör och mjölk. Fördela smeten i springformarna och grädda i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakorna är klara. Låt svalna på ugnsgaller.

2

Rör samman 3.5 dl florsocker, kakao och kokande vatten till glasyren. Rör till en slät konsistens.

3

Skär en inåtböjd kant på ena kakan så kakorna går att lägga ihop som en åtta. Täck kakorna med glasyren. Rita ut en vägbana med hjälp av dekorationsglasyr.

4

Blanda smör, florsocker, hushållsfärg och mjölk. Vispa med elvisp tills blandningen blir lätt och luftig. Lägg två "gräsplaner" i mitten av kakan.. Dekorera med småbilar och fäst en flagga i tårtan.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten