Flag

Brownie med vaniljkolaglasyr

8 - 10 portioner
Mellan
20 minuter
Recept på härlig brownie som toppas med vaniljkolaglasyr. Kan bakas i stor form, eller som 30 små muffins, om du använder hårda muffinsformar.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
4 stägg
2 dlråsocker
200 gsmör
200 gblockchoklad samt 60 g hackad choklad
2,5 dlvetemjöl
1,5 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Glasyr
300 gphiladelphiaost
2 dlflorsocker
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljaroma

Visa produkter

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.Smält smöret och låt sedan 200 gram choklad smälta däri.

2

Vispa ägg och socker poröst under tiden. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och den hackade chokladen.

3

Rör ner den smälta chokladen i ägg-sockerblandningen. Blanda därefter i mjölblandningen till en jämn smet. Häll upp i form med smörat och mjölat bakplåtspapper i. Grädda på 200 grader i 10 min. 7 min om det är muffinsformar.

4

Kakan ska vara mycket lös då den är klar. Låt stelna i kyl då den svalnat. Blanda alla ingredienser till glasyren och vispa hårt. Bred på glasyren då kakan svalnat, använd gärna brunblandat strössel och/eller Golden Perlini som dekoration.