Flag

Browniebakelser med Jordgubbsmousse

cirka 12 styck
Mellan
60 minuter
Recept på kladdiga browniebakelser, som sen toppas med fluffig jordgubbsmousse.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Browniebakelser med Jordgubbsmousse
125 gsmör
125 gmörk chokad
2 stägg
2,5 dlsocker
2,5 dlvetemjöl
0,5 tskDr. Oetker Bakpulver
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dlmjölk
Efter behovDekorationsblommor

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1

Tillagning

Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och häll smeten i en smord springform, ca 22 cm i diameter.

2

Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakan är klar. Den får gärna vara lite lös i mitten, den eftergräddas när man tagit ut den ur ugnen. Låt kakan svalna och skär sedan upp den 12 bitar.

3

Mousse

Blanda Tårtmousse och mjölk i en bunke och vispa först på låg, därefter på hög hastighet tills moussen blivit tjock och fluffig. Häll moussen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut den på browniebitarna. Har man ingen sprits går det även bra att skeda ut moussen på brownie-bitarna. Dekorera med blommor eller efter egen lust och fantasi.