COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cake Pops med vit choklad

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Cake Pops med vit choklad

3 st ägg
3 dl socker
150 g smör
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk

Smörkräm:

40 g mjukt smör
2 msk mjölk
1 ½ dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Garnering:

400 g vit choklad
Efter behov Dr Oetker Chocoströssel Valfritt strössel och figurer
1 - 5 st Dr. Oetker Dekorationsglasyr efter behov

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Vispa ägg och socker luftigt. Rör ned smör och vaniljsocker. Blanda mjölk, kakao och bakpulver och tillsätt detta. Häll smeten i bakpappersklädd springform, 22 cm i diameter. Grädda i 160 grader, ca 50 minuter. Låt kakan svalna.

2

Vispa samman smör, mjölk, florsocker, kakao och vaniljsocker till smörkrämen.

3

Smula sönder kakan och blanda med smörkrämen. Rör till mjuk och slät konsistens, som chokladbollar. Rulla bollar, 3-4 cm i diameter av degen.

4

Smält lite av chokladen över vattenbad och doppa pinnarna i chokladen innan de sticks ned i cake-pop-bollarna. Ställ klubborna i kyl ca 30 minuter.

5

Smält resten av chokladen över vattenbad och doppa ned klubborna i den. Dekorera med figurer eller strössel innan chokladen stelnar. När chokladen stelnat dekoreras även med dekorationsglasyr.

6

Sätt ner klubborna i en oasis eller en skål med socker eller liknande tills chokladen stelnat helt. Cakepops förvaras bäst i kylskåpet i upp till 5 dagar.