Flag

Cheesecake med vit choklad och citron

10 - 12 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på en len cheesecake med de förtrollande smakerna av vit choklad och frisk citron.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
300 gdigestivekex
100 gsmält smör
1 tskkanel
Fyllning
3 tskGelatinpulver
3 mskvatten
200 gphiladelphiaost
2 dlturkisk youghurt
2 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
200 gvit choklad
2 stcitroner (skal och saft)
3 dlvispgrädde
Dekoration
cirka 2 - 3 dlvispad grädde och chokladstjärnor eller annan valfri dekoration

Visa produkter

Picture - Gelatinpulver
1

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform klädd med bakplåtspapper. Grädda botten i ca 10 minuter och låt svalna.

2

Blanda gelatinpulver och vatten och låt svälla i minst 5 minuter. Vispa grädden.

3

Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vanilj. Smält försiktigt hackad vit choklad, i mikro eller över vattenbad och blanda ned den.

4

Värm citronsaften och blanda den med gelatinpulvret. Rör om tills gelatinet löst sig. Vispa samman gelatin och färskostsmet. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.

5

Häll smeten över botten och täck med plastfilm eller aluminiumfolie. Ställ kakan i kylen, gärna över natten men minst 5 timmar. Dekorera som på bilden eller efter egen lust och fantasi. På bilden har vi använt dekorationsstjärnor och vispad grädde.