COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chokladbomb

Recept på en riktig lyxtårta för chokladälskaren.

omkring 10 bitar

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladbomb

Tårtbottnar:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 msk kakao
1 msk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk (Kondenserad mjölk/Dulce de Leche = kolacremé) (Kondenserad mjölk/Dulce de Leche = kolacremé)
2 dl aprikosmarmelad /aprikoskräm /aprikoskräm

Färskosttäcke:

300 g färskost
2 dl florsocker
1 dl Mörk sirap
1 dl kakao

Dekoration:

1 st Kakaorosor och blad
1 st Chokladhjärtan
Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

Förberedelse

Förberedelse

1

Tårtbottnar

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke. Blanda gärna med visp eller gaffel för att allt ska blandas ordentligt. Vänd ner mjölblandningen i ägg-& sockerblandningen och rör om.

2

Smörj och bröa runda formar i två olika storlekar. (24 cm i diameter och 16 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter. När tårtbottnarna svalnat, skär dem i tre lager vardera.

3

Fyllning

Varva chokladbottnarna med vartannat lager kolacremé och vartannat lager aprikoskräm.

4

Täcke

Blanda allt i en bunke och vispa ihop till en slät chokladcremé. Bred chokladcremé på tårtorna och sätt den lilla ovanpå den stora. Spritsa valfri garnering, använd gärna en stjärntyll för fint mönster. Garnera med Dr. Oetker chokladblommor, hjärtan och strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten