Flag

Chokladkaka med guldkant

1 springform
Mellan
60 minuter
Ett lyxigt recept som passar lika bra till nyår som till bröllop.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
60 gmörk chokad
50 gsmör rumsvarmt
75 gsocker
2 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
2 stäggulor
1 påseDr. Oetker Mandel skalad hackad
50 gmandelmjöl
2 stäggvitor
Glasyr
250 gmörk chokad
2 dlvispgrädde
4 msksmör
Dekoration
Efter behovDr. Oetker Black & Gold strösselmix

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad
Picture - Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
1

Sätt ugnen på 190 grader varmluft och smörj en springform. Smält chokladen över vattenbad. Vispa samman smör, socker och vaniljpasta i en skål. Vispa ner äggulorna en i taget. Rör ner chokladen, mandeln och mandelmjölet. Vispa äggvitorna styvt och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i springformen och grädda kakan i 15-20 min. Låt svalna på ett galler.

2

Glasyr och dekoration

Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och häll över chokladen. Låt blandningen stå 5-10 minuter så att chokladen smälter. Blanda därefter ordentligt. Sätt kakan på ett pappersklätt galler. Fördela glasyren över kakan och dekorera med guldströssel. Låt glasyren sätta sig innan du lyfter över kakan på ett serveringsfat.