COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Citronrutor

Recept på mjuk kaka med fräsch syrlighet och ljuv smak av vanilj.   Foto: Simona Muntean

omkring 16 bitar

Lyckas lätt 50 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Citronrutor

Ingredienser bas:

3 ¼ dl vetemjöl
1 ¼ dl florsocker
115 g smör

Citronfyllning:

3 ¾ dl strösocker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 dl vetemjöl
4 st ägg
1 msk citronskal
1 ½ st citroner saft från saft från
Efter behov florsocker att sikta över att sikta över

Förberedelse

Förberedelse

1

Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Placera vetemjölet, florsocker och salt i en stor skål och blanda väl.

2

Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.

3

Vispa strösockret, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål.

4

Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil/ har stelnat.

5

Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.