COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Djungelkaka med choklad

Recept på smaskig chokladkaka som bakas I långpanna, och toppas med glasyr och dekorationsfigurer.

Ca 20 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Djungelkaka med choklad

Kaksmet:

250 g smör
2 msk kakao
3 dl socker
3 st ägg
1 ½ dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Garnering:

2 dl florsocker
ca 1 - 3 tsk vatten
ca 20 st Djungel Dekorationsfigurer
ca 2 - 6 msk Jungle 4-Mix eller annat dekorationsströssel

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Sätt ugnen på 175ºC.Klä en långpanna, ca 25x30 cm med bakplåtspapper. Smält smöret tillsammans med kakao på svag värme.

2

Vispa ägg och socker luftigt med en elvisp. Tillsätt mjölk och bakpulver blandat med vetemjöl. Ha till sist i det smälta avsvalnade smöret och kakaon.

3

Häll smeten i långpannan och grädda ca 25 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar, stickan ska vara helt torr.

4

Glasyr: Rör ut florsockret med några droppar vatten. När kakan har svalnat helt, bred glasyren över kakan och dekorera med strössel och Junglefigurer.