COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Färgglad kalastårta

En söt liten kalastårta där ganachen rinner över kanterna, så kallad drip cake. Tips! Prova gärna också tårtreceptet med Dr. Oetkers andra smaker på mousse, vanilj och choklad.

Ca 12 - 14 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Färgglad kalastårta

Tårtbottnar:

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning och dekorering:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dl mjölk kall
600 g vit choklad hackad
2 ½ dl vispgrädde
80 g smör
1 Förp. Dr. Oetker gelfärg lila , röd, gul, grön och blå

Förberedelse

Förberedelse

1

Tårtbottnar:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 3 st 15 cm springformar och bröa med lite vetemjöl (eller använd en springform flera gånger, diskad och smord mellan användning). Vispa ihop ägg och socker pösigt och ljust. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i separat skål. Sikta ner mjölblandingen i äggsmeten och blanda försiktigt till en jämn smet. Fyll springformarna med lika mycket smet i varje och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Prova att de är klara med en sticka! Ta ut botten och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan den vänds ut på galler och får svalna helt.

2

Fyllning och dekoration:

Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Stryk på ett lager jordgubbsmousse på första botten med ungefär hälften av moussen. Lägg på nästa botten och stryk på det sista av jordgubbsmoussen innan sista botten läggs ovanpå. Jämna till moussen så att tårtans sidor blir jämna. Ställ tårtan svalt medan den vita chokladen förbereds. Häll 1 dl av grädden i en kastrull och värm så att den precis kokar upp. Dra kastrullen från värmen och tillsätt 300 g hackad vit choklad och 30 g smör. Rör tills chokladen och smöret har smält, och låt den vita chokladganachen svalna i rumstemperatur tills den fått en konsistens som är lätt att breda på tårtan.

3

Ta ut tårtan ur kylen och täck med ett jämnt lager vit choklad ganache på tårtans sidor. Ställ in tårtan i kylen återigen. Koka upp resterande 1,5 dl grädde, dra från värmen och tillsätt resterande 300 g hackad vit choklad, och 50 g smör. Rör tills allt smält ihop, och dela sedan upp ganachen jämnt i 6 olika små koppar som färgas in i grönt, blått, lila, rosa, orange, och gult med hjälp av gelfärger (orange får man genom att blanda gul och röd). Ta fram den lite kylda tårtan med stelnad chokladganache, och låt sedan dessa sex färger av vit choklad rinna ner från toppen av tårtan (se till att toppen täcks!). Förvara tårtan svalt tills servering!

4

Skulle den vita chokladganachen bli för trögflytande, tillsätt lite mer smör. Skulle den vara för rinnig låt den svalna och bli fastare i rumstemperatur eller kylskåp.