COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fudge

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Fudge

Fudge:

1 ½ dl vispgrädde (140 g)
ca ½ tsk salt
140 g Dr. Oetker flytande glykos (en tub)
ca 2 dl socker (160 g)
2 msk Mörk sirap
2 ½ msk vatten
1 dl florsocker
ca 1 msk vatten
¾ msk Dr. Oetker Vaniljsocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Blanda salt och grädde.

2

Mät upp glykos, socker, mörk sirap och vatten (2½ msk) i en tjockbottnad kastrull. Rör tills du har en slät smet.

3

Värm upp blandningen tills den når temperaturen 124 grader. Rör om då och då under tiden.

4

Tillsätt grädden under omröring. Värm upp igen till 124 grader, under ständig omrörning.

5

Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna ner till 90 grader. Rör lite under tiden den svalnar.

6

Tillsätt 1 matsked vatten, florsocker och vanilj, och rör tills du åter får en slät och fin massa. Om det behövs, tillsätt ännu lite mer vatten. Häll den heta smeten på en bakplåtsklädd plåt, och jämna ut med en slickepott.

Låt svalna under minst ett par timmar. (Kylningstiden beror på tjockleken på fudgen.) Skär den kylda kolan i bitar och njut!