COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gelégodis

Recept på hemgjort godis, där du själv kan välja och vraka bland färger och smaker. Bara fantasin som sätter stopp!

1 iskubsform

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Gelégodis

Hemgjort gelégodis:

10 st Gelatinblad
3 msk Dr. Oetker flytande glykos
1 ½ dl socker
4 dl vatten
10 - 12 droppar päron- lakrits- eller hallonarom och några dr valfri karamellfärg och några dr valfri karamellfärg

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Olja en form för iskuber, gärna med roliga mönster. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Blanda glykos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelhög värme till blandningen nått 122 grader. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i sockerblandningen, ett i taget under omrörning.

2

Tillsätt arom och färg. Låt temperaturen sjunka till 70 grader

3

Fyll formen med gelémassan. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten