COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutenfri Saffran & Vallmotårta

Recept på spännande och glutenfri tårta, med ljuva smaker av vanilj och saffran.

1 tårta

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Glutenfri Saffran & Vallmotårta

Tårtbottnar:

250 g mandelmjöl (5,5 dl)
2 msk majsmjöl
3 msk vallmofrö
1 krm salt
250 g smör rumstempererat
2 dl strösocker
6 st ägg + 1 msk mjök, lätt uppvispat med gaffel
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
1 st apelsin , skalet

Cream Cheese frosting:

150 g smör rumstempererat
200 g philadelphiaost rumstempererat
5 dl florsocker
1 krm salt
1 st Dr. Oetker Vaniljstång
Efter behov Dr. Oetker Silver Pearls chocolate och Dr. Oetker Mandelspån till dekoration

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten av tre små runda (15–18 cm), eller – för en tvåvåningstårta - två 24–26 cm, bakformar av teflon med bakplåtspapper. Om du inte har flera runda bakformar av samma storlek kan du baka ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, och sedan ta ut rundlar med ett mått alt. rund skål eller liknande.

2

Blanda samman mandelmjöl, majsmjöl, vallmofrö och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3

Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Tillsätt de uppvispade äggen, lite i taget, under fortsatt vispning på låg hastighet.

4

Vänd försiktigt ned saffransarom och apelsinskal i äggsmeten med hjälp av en slickepott. Vänd till sist ned mjölblandningen och fördela smeten jämnt i de tre bakformarna.

5

Grädda mitt i ugnen ca 35–40 minuter. Låt svalna något och tag sedan ut kakorna ur formarna och låt dem svalna helt på galler.

6

Frosting:

Skär ett snitt i vaniljstången med en liten kniv och skrapa ur fröna. Vispa alla ingredienser till frostingen luftigt och krämigt med elvisp.

7

Montera ihop kakan genom att bre ett tunt lager frosting mellan bottnarna och sedan täcka hela kakan med frosting. Dekorera med mandelspån, silverkulor och vintergröna kvistar (t.ex. gran eller lärk). Se till att kvistarna är ordentligt rengjorda och torra, och att alla småkryp är borta innan de används som dekoration.