Flag

Halloncheesecake

10 portioner
Enkelt
360 minuter
Recept på en både vacker och otroligt god dessert som passar både till vardag och fest.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
150 gdigestivekex
1 Förp.Dr. Oetker Frystorkade hallon
75 gsmör
Fyllning
6 stägg
3 dlströsocker
1,5 mskDr. Oetker Vaniljsocker
300 gphiladelphiaost
450 gfrysta hallon (tinade om frusna används)
5 dlvispgrädde
1 tskDr. Oetker Citronarom
Dekoration
Efter behovSilverpärlor
Efter behovDr. Oetker Frystorkade hallon
cirka 1 - 2 dlfrysta hallon färska

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Frystorkade hallon
Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Frystorkade hallon
1

Botten

Smula kexen fint. Smält smöret till botten och blanda ihop med de krossade kexen och frystorkade hallon. Trycka ut botten i en hög 24 cm springform. Ställ i kylskåp medan fyllningen förbereds.

2

Fyllning

Dela äggvita och äggula i två olika skålar. Vispa äggvitan hård. Rör ihop äggulor med philadelphiaost, socker och vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje bunke tills att grädden bildar toppar Rör försiktigt ihop vispgrädden med äggulesmeten, och vänd sist ner äggvitan försiktigt. Dela upp fyllningen i tre lika delar och skålar. Mosa hallonen och sila genom en finmaskig sil. Häll det som fastnar i silen i en av fyllningsskålarna och blanda försiktigt. Häll 2/3 av hallonsaften som runnit igenom silen i en annan fyllningsskål och blanda. I den sista fyllningsskålen tillsätts citronarom.

3

Ta fram botten och häll över hallonsmeten med kärnor som ett lager, ovanpå detta ett lager med saftfyllningen och sist fyllningen med citronarom. Droppa försiktigt det sista av hallonsaften över cheesecaken och drag med en liten sked för att bilda marmorerat mönster. Ställ in i frysen i minst 5 timmar. Innan servering dekoreras cheesecaken med färska och frystorkade hallon och silverkulor.