COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Halloncheesecake

Recept på en både vacker och otroligt god dessert som passar både till vardag och fest.

10 portioner

Lyckas lätt 300 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Halloncheesecake

Botten:

150 g digestivekex
1 Förp. Dr. Oetker Frystorkade hallon
75 g smör

Fyllning:

6 st ägg
3 dl strösocker
1 ½ msk Dr. Oetker Vaniljsocker
300 g philadelphiaost
450 g frysta hallon (tinade om frusna används) (tinade om frusna används)
5 dl vispgrädde
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Dekoration:

Efter behov Silverpärlor
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon
ca 1 - 2 dl frysta hallon färska färska

Förberedelse

Förberedelse

1

Botten

Smula kexen fint. Smält smöret till botten och blanda ihop med de krossade kexen och frystorkade hallon. Trycka ut botten i en hög 24 cm springform. Ställ i kylskåp medan fyllningen förbereds.

2

Fyllning

Dela äggvita och äggula i två olika skålar. Vispa äggvitan hård. Rör ihop äggulor med philadelphiaost, socker och vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje bunke tills att grädden bildar toppar Rör försiktigt ihop vispgrädden med äggulesmeten, och vänd sist ner äggvitan försiktigt. Dela upp fyllningen i tre lika delar och skålar. Mosa hallonen och sila genom en finmaskig sil. Häll det som fastnar i silen i en av fyllningsskålarna och blanda försiktigt. Häll 2/3 av hallonsaften som runnit igenom silen i en annan fyllningsskål och blanda. I den sista fyllningsskålen tillsätts citronarom.

3

Ta fram botten och häll över hallonsmeten med kärnor som ett lager, ovanpå detta ett lager med saftfyllningen och sist fyllningen med citronarom. Droppa försiktigt det sista av hallonsaften över cheesecaken och drag med en liten sked för att bilda marmorerat mönster. Ställ in i frysen i minst 5 timmar. Innan servering dekoreras cheesecaken med färska och frystorkade hallon och silverkulor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten