COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hemgjord Vaniljglass

Recept på hemmagjord glass. Det är ju så mycket godare att göra sin egen glass. Och du kan smaksätta den efter tycke och smak. Här tipsar vi om vanilj, men varför inte lakrits, jordgubb eller toffee?

omkring 3 - 5 portioner

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Hemgjord Vaniljglass

1 ½ dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk Dr. Oetker flytande glykos
1 dl socker
5 st äggulor
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Koka upp grädde, mjölk och glykos. Vispa äggulor och socker. Blanda ned Vaniljaromen. Vispa samman äggblandningen i den heta gräddmjölken.

2

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar. Rör om varje timme om du inte har glassmaskin.

TIPS: Servera glassen med Dr. Oetker rostade mandlar och Dr. Oetker Hallonsauce!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten