Flag

Jordgubbstarteletter

cirka 15 styck
Mellan
60 minuter
ca 15 st
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
100 gmjukt smör eller margarin
0,5 dlströsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stägg
2,5 dlvetemjöl
Fyllning
cirka 1 dljordgubbssylt
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,5 dlmjölk
cirka 1 lfärska jordgubbar
Efter behovvinbärsgelé

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och sist mjölet. Tryck ut degen i 15 st små tartelettformar, smorda och mjölade. Har man inte tartelettformar kan man använda muffinsformar i aluminium. Grädda bottnarna i 200 grader cirka 10 minuter. Låt svalna något.

2

Pensla bottnarna med jordgubbssylten. Vispa moussen med mjölken. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig, cirka två minuter. Fördela moussen i formarna. Skiva jordgubbarna och täck moussen med skivade jordgubbar.

3

Värm vinbärsgelén och pensla över bären.

4

Förvara kakorna i kyl till servering