Flag

Julgranskaka

1 sockerkaksform
Mellan
90 minuter
Recept på en mjuk och saftig kaka med överraskning i mitten! Passar perfekt på dessertbordet till jul.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Julgran
125 gmjukt smör
1,5 dlsocker
1 tskDr. Oetker Pepparmintsarom
2 stägg
2 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 tskDr. Oetker gelfärger grön
Chokladkaka
225 gmjukt smör
2,5 dlsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
4 stägg
1 dlkakao
3,5 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlmjölk

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Pepparmintsarom
Picture - Dr. Oetker gelfärger grön

Du behöver också

1 långpanna 22 X 30 cm. 1 smord avlång brödform ca 2 liter. Pepparkaksmått i form av en julgran som inte är högre än brödformen.

1

Rör samman smör, socker och pepparmintsarom till granen. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ned gelfärgen. Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman smeten utan att röra för mycket. Häll degen i en smord långpanna. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något. Ta ut granar med pepparkaksmått och stapla dem ovanpå varandra.

2

Chokladkaka

Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Vispa ned äggen, ett i taget. Rör ihop kakao, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll lite av smeten i sockerkaksformen. Ställ julgranarna i formen intill varandra i en lång rad. Täck granarna med smet, först på sidorna och sedan ovanpå. Grädda vid 150 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på ugnsgaller. Skär kakan i tjocka skivor innan servering, så den dekorativa granen syns.