COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Julgranskaka

Recept på en mjuk och saftig kaka med överraskning i mitten! Passar perfekt på dessertbordet till jul.

1 sockerkaksform

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Julgranskaka

Julgran:

125 g mjukt smör
1 ½ dl socker
1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
½ tsk Dr. Oetker gelfärg grön

Chokladkaka:

225 g mjukt smör
2 ½ dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 st ägg
1 dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 dl mjölk

Förberedelse

Förberedelse

Du behöver också:

1 långpanna 22 X 30 cm. 1 smord avlång brödform ca 2 liter. Pepparkaksmått i form av en julgran som inte är högre än brödformen.

1

Rör samman smör, socker och pepparmintsarom till granen. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ned gelfärgen. Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman smeten utan att röra för mycket. Häll degen i en smord långpanna. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något. Ta ut granar med pepparkaksmått och stapla dem ovanpå varandra.

2

Chokladkaka:

Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Vispa ned äggen, ett i taget. Rör ihop kakao, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll lite av smeten i sockerkaksformen. Ställ julgranarna i formen intill varandra i en lång rad. Täck granarna med smet, först på sidorna och sedan ovanpå. Grädda vid 150 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på ugnsgaller. Skär kakan i tjocka skivor innan servering, så den dekorativa granen syns.