COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Kalas-tårta med chokladbollar

Recept på en riktig kalastårta med frisk fyllning och bäst av allt: Chokladbollar som dekoration! Enkel att göra och uppskattas av både barn och vuxna!

Ca 10 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kalas-tårta med chokladbollar

1 st Tredelad tårtbotten
1 Förp. färdigköpta marängbottnar (tvådelad)
2 Förp. Sugar Fondant Pink
1 st Dr. Oetker Nummer och Bokstäver

Fyllning 1:

1 dl lemon curd
1 dl färskost tex Mascarpone eller Philadelphia
1 dl färskost tex Mascarpone eller Philadelphia
1 st lime skal och saft

Fyllning 2:

1 påse Dr. OetkerTårtmousse Chokladsmak
2 ½ dl mjölk

Chokladbollar på pinne:

2 dl råsocker
4 ½ dl havregryn
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 msk kakao
3 msk kaffe kallt
En nypa flingsalt
ca 10 - 15 msk Nonpareille
ca 8 - 12 st grillpinnar som är avklippt eller tandpetare

Förberedelse

Förberedelse

1

Blandning 1:

Blanda allt i en bunke och vispa till en slät smet.

2

Fyllning 2:

Vispa tårtmoussen med mjölken ca 3 minuter med elvisp. Ställ in i kylen tills moussen blivit fast.

3

Montering:

Börja med en marängbotten. Täck med hälften av lemoncurden och lägg på nästa marängbotten. Bred på resten av lemoncurden och täck med en tårtbotten.

4

Skär ut mindre cirklar utav de andra tårtbottnarna, den första något mindre och den andra ännu lite mindre. Bred ett tunt lager tårtmousse på alla tre bottnarna och bygg ihop dem. Täck med resten av tårtmoussen som en kupol.

5

Kavla ut Sockermassan tunt, använd gärna plastfolie. Täck tårtan med sockermassan.

6

Chokladbollar:

Blanda allt utom strössel i en bunke. Forma till bollar och rulla i strösslet. Stick i pinnarna och placera chokladbollarna på tårtan. Garnera med bokstäver och siffror som du vill.