COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kalasmuffins

Recept på saftiga muffins med smak av banan och kokos, toppad med len glasyr.

Ca 12 - 16 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kalasmuffins

Muffinssmet:

125 g mjukt smör
2 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 st ägg
1 dl Kokosflingor
1 ½ dl vetemjöl
50 g hackad choklad
1 st banan (mosad)

Glasyr:

2 dl florsocker
ca 2 msk vatten
1 st Dr. Oetker Dekorationsglasyr

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Blanda i äggen, ett åt gången.

2

Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt choklad och mosad banan. Klicka ut smeten i muffinsformar. Fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt muffinsen svalna.

3

Blanda samman florsocker och vatten och skeda ut detta över muffinsen. Dekorera med Dekorationsglasyr.