Flag

Key Lime Cheesecake

cirka 12 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på en ljuvlig cheesecake med limefyllning och marängtäcke på toppen.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Mördeg
2,5 dlvetemjöl
0,5 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlflorsocker
120 gsmör rumsvarmt
50 gfinmald mandel eller mandelmjöl
2 mskmjölk
Limekräm
1 dlnaturell yoghurt
200 gfärskost exempelvis Philadelphia
1 dlsocker
2 msklimesaft
1 mskmajsstärkelse (Maizena)
3 stäggulor
3 stäggvitor
Marängtäcke
4 stäggvitor
2 dlsocker
2 stlime

Visa produkter

1

Blanda mjöl, bakpulver, mandel och socker. Tillsätt smöret genom att smula ner det i mjölblandningen. Rör ned mjölken och rör ihop till en deg.

2

Låt degen vila kallt i kylen en stund.

3

Kavla ut 2/3 av degen till en rundel (ca 24 cm i diameter). Lägg degen i en springform med samma mått.

4

Gör en rulle av resten av degen och lägg den i en rundel i kanten på springformen. Platta till rundeln så att det blir ett ca 3 cm högt band runtom.

5

Limefyllning: Vispa samman yoghurt, färskost, 2 msk av sockret, limesaft, majsstärkelse och äggulorna. Vispa äggvitorna i en torr bunke. Tillsätt sedan resten av sockret till äggvitan, lite i taget tills du har en fast massa. Vänd ned äggvitan i limefyllningen.

6

Häll limefyllningen i springformen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 180 grader, ca 35 minuter.

7

Marängtäcke: Vispa äggvitorna i en torr bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa marängen fast. Vänd ned rivet skal från 2 lime. Lägg marängen i en spritspåse med stjärntyll (ca 8 mm) och spritsa ut marängen på kakan.

8

Ställ in formen i ugnen och grädda ytterligare 8 minuter på 180 grader.

9

Dekorera kakan med skivad lime.