COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kokosmarshmallows

Sugen på hemgjort godis? I detta recept hittar du så goda marshmallows, med smak av kokos och vanilj, och du kan färgsätta dem helt efter eget tycke och smak.

1 bakplåt

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kokosmarshmallows

200 g kokosflingor
2 msk Gelatinpulver
5 dl socker
1 msk Dr. Oetker flytande glykos
2 krm salt
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st äggvitor
ca ½ - 1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg röd

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Rosta kokosflingorna i 160°C 7-10 minuter. Rör om några gånger.

2

Koka strösocker, glykos, salt och 1,5 dl vatten till 127°. Låt gelatinpulvret svälla i 1 dl vatten ca 5 minuter. Rör ut gelatinet i sockerlagen. Vispa vitorna till skum och tillsätt sockerlagen i en jämn stråle.

3

Vispa ca 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker och hushållsfärg mot slutet av vispningen. Strö hälften av kokosen på en plåt och klicka ut massan på plåten. Tryck ut till ca 2 cm tjocklek. Strö resten av kokosen över. Ställ att stelna över natten.

4

Skär med kniv eller klipp i kuber, det kan vara bra att pudra kniven med florsocker om den gärna fastnar. Pudra florsocker över bitarna.