COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ljuvlig lakritsglass med brynt smör

En ljuvlig sockerfri glass med smak av lakrits. Servera gärna tillsammans med färska hallon. Tänk på att glassen behöver flera timmar i frysen. Den kan med fördel stå i frys över natten. Receptet räcker till 4 kulor glass.

Ca 2 - 4 portioner

Lyckas lätt 300 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Ljuvlig lakritsglass med brynt smör

2 st äggulor
60 g smör
3 dl vispgrädde
2 msk sötströ
ca ½ - 1 tsk lakritspulver
1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister eventuellt

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Bryn smöret (det vill säga lägg smör i en kastrull och låt sjuda på ganska låg värme i ca 10 till 15 minuter tills smöret börjar få en brun färg).

2

Blanda äggula tillsammans med sötning (går bra med en annan liknande sötning) med en elvisp. Tillsätt smöret försiktigt i äggvispet medan du hela tiden vispar med elvispen. Häll i lakritspulver, eventuell vanilj och grädde sakta under fortsatt vispning.

3

Fortsätt vispa tills konsistensen har blivit lite fluffig. Häll snabbt i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens beskrivning. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna.

4

Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.