Flag

Lyxiga Kanelbullar

cirka 40 styck
Mellan
100 minuter
Finns det något godare än nybakta kanelbullar? Testa detta klassiska recept och byt gärna ut pärlsockret mot mandelspån vid penslingen.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
5 dlmjölk
150 gsmör
1 stägg
1,5 dlsocker
1 tsksalt
1 mskkardemumma (malen)
cirka 15 dlKungsörnen Vetemjöl
50 gjäst
Fyllning
100 gmandelmassa (kan uteslutas)
100 gmjukt smör
1 dlsocker
2 mskströbröd
1 mskvatten
1 mskkanel
Pensling
1 stägg (uppvispat)
cirka 1 - 2 dlMandelspån

Visa produkter

Picture - Mandelspån
1

Gör så här

Värm mjölken till 37 grader i en kastrull. Smula ned  jästen och rör om tills den löst sig. Häll över degvätskan i en bunke (använd gärna en bakmaskin). Klicka i smöret. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör om kraftigt tills degen blir blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

2

Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan och rör samman med övriga ingredienser.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den försiktigt. Använd mjöl, men inte mer än nödvändigt för att degen ska gå att arbeta med. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 50X25 cm. Försök få så jämna kanter som möjligt.

4

Bred ut fyllningen på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i pappersformar på plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

5

Pensla med uppvispat ägg och Dr. Oetker mandelspån. Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.