Flag

Makroner med citronganache

12 styck
Mellan
180 minuter
Recept på makroner med sötsyrlig citronfyllning. Den solgula färgen gör detta till den perfekta påsk-kakan.   Tips och tricks Makroner kan med fördel stå ett dygn innan de serveras. Då smälter makronen och fyllningen ihop lite och smakerna framträder mer.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Citronganache
150 ghackad vit choklad
1 dlvispgrädde
2 tskDr. Oetker Citronarom
Efter behovDr. Oetker gelfärger gul
Makroner
65 gmandelmjöl
90 gflorsocker
50 gäggvitor
25 gströsocker
Efter behovDr. Oetker gelfärger gul

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
1

Citronganache

Värm choklad, grädde, citronarom och gul hushållsfärg i en kastrull på så låg värme som möjligt. Rör försiktigt till konsistensen är krämig och sammanhängande. Häll ganachen i en spritspåse eller fryspåse och lägg den att svalna i några timmar tills den har satt sig och är lite kallare än rumstemperatur.

2

Makroner

Blanda mandelmjöl och florsocker i en skål. Vispa äggvitor vid låg hastighet tills smeten blir toppig. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa smeten till en maräng. Vänd försiktigt ner hälften av mandelmjölet i marängen, sedan resterande. Blanda slutligen ned hushållsfärg. Makronsmeten skall vara lagom rinnig. Om smeten är för tunn eller tjock, tillsätt en nypa florsocker respektive äggvita. Spritsa 24 makroner på en bakplåtspappersklädd plåt, gör de så lika som möjligt. Låt makronerna vila i 30-60 minuter så de får en tunn blank skorpa på ovansidan.

3

Sätt ugnen på 160˚ C över-och undervärme. Grädda makronerna mitt i ugnen i 10-11 minuter tills de är en aning gyllene på ovansidan. Låt sedan makronerna svalna helt på plåten.

4

Sätt samman makronerna två och två med ganache emellan och förvara i kylskåp i en lufttät burk fram till servering.