Flag

Mandelformar med jordgubbsmousse

8 styck
Mellan
80 minuter
Moussefyllda mandelformar smakar gott till fikat eller som dessert
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
3 dlvetemjöl
50 gfinmald mandel (1 påse)
1 dlflorsocker
100 gsmör
1 stägg
Fyllning
75 ghackad vit choklad
cirka 3 dljordgubbar
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dlmjölk

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1

Gör så här

Blanda vetemjöl, mandel och florsocker i en skål. Smula ner smöret och tillsätt ägget. Blanda samman till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 8 lika delar och tryck ut i muffinsformar eller smorda bakelseformar.

3

Grädda i 18-20 minuter tills de är gyllenbruna. Fördela den hackade chokladen i de ännu varma formarna. Bred ut chokladen så hela innersidan täcks.

4

Låt formarna svalna helt.

5

Skär jordgubbarna i små bitar och täck formarna med dem. Spara några fina jordgubbar till dekoration. Blanda tårtmousse och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Spritsa eller skeda ner moussen i formarna. Dekorera med jordgubbar.

6

Tips: Har man inte finmald mandel kan man köra skållad mandel i mixer eller matberedare.