Flag

Marockansk Apelsinmandelkaka

cirka 12 styck
Mellan
80 minuter
ca 12 st
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
4 stapelsiner
175 gsmör
200 gfinmald mandel
3 stägg
270 gsocker
180 gvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
En nypasalt
Dekoration
Efter behovkanel
1 påseMandelspån (50 gram)

Visa produkter

Picture - Mandelspån  (50 gram)
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175° C varmluft. Smält smöret i en gryta, och sätt grytan till sidan. Riv apelsinskalen fint. Undgå att få med den vita delen av skalen eftersom det har en bitter smak. Pressa saften från alla apelsinerna. Vispa socker och ägg till en luftig smet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd sedan ner den malda mandeln och därefter det smälta smöret. Tillsätt nu 1/4 dl av apelsinsaften plus det rivna skalet. Smörj och bröa en springform. Häll i smeten i formen. Grädda kakan i 40-45 minuter. Låt kakan svalna.

2

Dekoration

Häll resten av apelsinsaften över kakan, pudra ett fint tunt lager med kanel och dekorera med mandelspån.